Pengegave fra Lions Club Vestby


Published: 16.05.2011
Lions Tulipanaksjonen er velkjent for mange, og i år gikk nettooverskuddet til skolekorpsene i kommunen.
Pengegave fra Lions Club Vestby

På selveste 1. mai fikk begge skolekorpsene i kommunen overrakt en stor gavesjekk fra Lions Club Vestby. På denne måten ønsket Lions å vise at de respekterer den jobben korpsene gjør med rekruttering av barn og unge til en sunn fritidsaktivitet. Grunnlaget ble lagt dagen før, under årets tulipanaksjon, som for øvrig var den 30. i rekken. Lørdag 30. april var frivillige fra Lions Club på plass utenfor butikker i sentrum av Vestby og Son – utstyrt med fargerike tulipaner og budskapet ”Nei til narkotika”. Til sammen 6000 buketter ble solgt denne helgen – til bedrifter og privatpersoner i Vestby, og overskuddet av aksjonen går til forebyggende arbeid blant barn- og unge i kommunen.

Korps er en sunn aktivitet
I år har Lions valgt å gi et solid bidrag til skolekorpsene i kommunen, og hele nettoinntekten fra årets tulipanaksjon gikk til korpsenes arbeid. Å jobbe med gode holdninger og motivere barn og unge til å velge en positiv livsstil er en viktig drivkraft for medlemmene i Lions, og de mener at korpsene i kommunen gjør en super jobb for å engasjere barn og unge. Da president i Lions Club Vestby, Michael Stoneman overrakte klubbens bidrag til korpsenes representanter, sa han at det nå var på tide å gi skolekorpsene en skjerv. -Skolekorpsene gjør sammen en formidabel innsats for å rekruttere barn og unge til en sunn ungdomsaktivitet – en prosess vi gjerne støtter, sa presidenten, da han ga hvert av korpsene en sjekk på tjuefem tusen kroner hver. Samtidig takket han alle som hadde gitt sin støtte til årets Tulipanaksjon.

Øremerkes uniformer
At overrekkelsen skjedde på selveste 1. mai var ingen tilfeldighet. Hvert år deltar både Vestby Skolemusikkorps og Såner Skolekorps på 1. mai arrangementet i Son. I år gikk korpsene for første gang sammen som ett korps, og dermed låt det virkelig flott når de gikk i front på 1. mai toget. Selv om korpsene av og til samarbeider, er de likevel to selvstendig korps, og pengegaven vil bli benyttet til forskjellige prosjekter i korpsene. Vestby Skolemusikkorps har nettopp kjøp nye jakker som vi skal bruke når vi er ute på ulike oppdrag, forteller leder i korpset, Lena Rudshagen. De nye jakkene er vannavisende og kan brukes i all slags vær – hvilket er svært nyttig når vi vet at korpsenes vårsesong fort kan regne bort. I tillegg har alle jentene i Vestby Skolemusikkorps fått skjørt, og dette var noe de hadde etterlyst en stund. Fortsatt vil de røde uniformsjakkene brukes på høytidelige spillinger, men med de nye jakkene er korpset rustet for all slags vær. Det var derfor ikke merkelig at lederen smilte bredt når hun mottok gaven fra Lions Club. Den største inntektskilden til korpset er fremdeles loppemarkedet på Vestby Prestegård, og i disse dager pågår innsamlingen for fullt i forkant av loppemarkedet som er i pinsehelgen.

Nye instrumenter
For Såner Skolekorps er behovet størst for å benytte pengegaven på instrumenter. –Vi har ingen nye instrumenter å dele ut til eventuelle nye medlemmer, forteller leder i Såner Skolekorps, Geir Sørvold. Nå som begge korpsene skal ut på skolene og rekruttere nye medlemmer, er det naturligvis håp om mange nye musikanter til høsten. Da er det hyggelig å kunne dele ut instrumenter som virker, og instrumenter er dessverre en stor utgift for korpsene. Hvilke instrumenter som skal anskaffes for pengegaven, er foreløpig ikke avklart, men Sørvold garanterer at pengene blir brukt opp.  I likhet med mange andre korps i samme situasjon, er Såner Skolekorps avhengig av inntekter fra dugnader, og i de senere årene har korpset vært med å arrangere loppemarked på Saga i Son, i tillegg til at de stiller opp på varetelling på Kiwi.

Mestring og selvtillitt
Nå i mai høres korpsene ute i gatene, og målet er å spille seg opp til 17. mai. Onsdag 4. mai hadde juniorer og aspiranter fra begge korps rekrutteringskonsert både på Vestby og Bjørlien skole. Torsdag 19. mai spiller korpsene for elever ved Son og Brevik skole. Alle som har lyst til å begynne i korps kan kontakte korpsene for mer info. Begge korps øver på onsdager på henholdsvis Brevik og Bjørlien skole. Som nevnt er korps en fin aktivitet, og det er mange grunner til at barna bør begynne i korps. Foruten å få venner for livet, så opplever ungene flotte konserter og turer, samt at de får bedre selvtillitt av å mestre et instrument.