HAR DU LYST TIL Å SPILLE I KORPS?

Vestby Skolemusikkorps spiller i Hvitsten 17. maiLurer du på hvordan det er å spille klarinett? Er det vanskelig å lære å spille trommer? Har du lyst til å gå sammen med korpset på 17. mai og være med på å lage stemning i barnetogene?

Hvem er vi?

Vestby Skolemusikkorps ble stiftet i 1954, og vi hadde 60 års jubileum i 2014. I dag består korpset av et hovedkorps, et juniorkorps og et aspirantkorps. De som har lyst til å begynne å spille i korps begynner som aspiranter. Etter et år som musikant i aspirantkorpset, går du automatisk over til juniorkorpset, og her spiller du til du er klar for å spille i hovedkorpset. Vi er åpne for individuelle tilpasninger.

 

Må jeg kunne noter?

SaxAlle som vil kan begynne å spille i korps. Du trenger ikke kunne noter, eller kunne spille blokkfløyte på forhånd. De som ønsker å begynne i Vestby Skolemusikkorps må melde seg på gjennom Vestby Kulturskole. Da er sjansen stor for at du allerede fra høsten av får din egen lærer, som underviser i det instrumentet du har fått. Da lærer du også noter, rytmer og å spille på et instrument. I korpset vårt kan du velge å spille fløyte, klarinett, saksofon, kornett, althorn, baryton, trombone eller slagverk.

Sosialt samvær hver onsdag

Aspirantundervisningen er et tilbud til alle barn ved Vestby, Bjørlien og Garder skole som har lyst til å lære seg å spille. Korpset øver fast hver onsdag på Bjørlien skole fra kl. 18.00. Vi har det fint sammen både musikalsk og sosialt, og de som er med i Vestby Skolemusik-korps er med fordi de synes det er gøy å spille sammen i korps.

Korps er en sunn fritidsaktivitet

Korps er en verdifull og morsom hobby som man kan begynne med i ung alder og ha hele livet. Korps gir glede, selvtillitt og du får gode venner. Korps er en av de beste forebyggende fritidsaktivitetene som finnes, og i tillegg får du en verdifull musikkutdanning.

Hva gjør vi?

barytonI tillegg til å spille sammen i aspirantkorpset hver onsdag, har også hver musikant sin egen instruktørundervisning via Kulturskolen. I løpet av et år spiller vi flere konserter, vi deltar ved tenningen av julegrana i Vestby, vi er med på korpsstevner og får fine medaljer, i tillegg til at vi er med og marsjerer 1. og 17. mai. I tillegg har vi seminarer hvor vi avslutter dagen med bowling og pizza. Innimellom er vi også på korpsturer, og i sommer skal korpset til Mandalsfestivalen.

Høsten starter opp med korpsstevne på Tusenfryd, og her får også nye medlemmer være med.

Dugnader

Dugnader har tradisjonelt vært alle foreldres skrekk i forbindelse med korps. Vestby Skolemusikkorps har en stor dugnad i året, og det er i forbindelse med loppemarkedet på Vestby Prestegård. Loppemarkedet er korpsets største inntektskilde og svært viktig for korpsets videre fremtid. Alle inntekter fra loppemarked går i hovedsak til anskaffelse av nye uniformer, instrumenter og noter.

Kontakt oss

Leder Korpsleder Aspirant/Junior Korpsleder Hovedkorps
Per Erik Andresen
Tlf: --------
Ellen Thomassen
Tlf: 93 62 03 38
Marit Larsen
47 71 72 57