Vi feirer 60 år


Published: 13.11.2014
I disse dager er det 60 år siden korpset ble stiftet, og vi feirer dette med en stor konsert på Follo Folkehøyskole.
Vi feirer 60 år

I år kan Vestby Skolemusikkorps se tilbake på 60 år med spilleglede. Det hele startet i oktober 1954 og interessen var ganske raskt oppadgående. Instrumenter ble kjøpt inn, og etterhvert kom også uniformer på plass. Gjennom disse 60 årene har uniformen byttet farge noen ganger, og under søndagens Jubileumskonsert får publikum mulighet til å se på disse gamle minnene.

Det er en del år siden medlemsmassen var på det høyeste, men vi må likevel få si at de musikantene som idag er i korpset gjør en kjempestor innsats. Og det flotte miljøet gjør at det heldigvis ikke er mange som slutter nå. Men det er klart at det er et stort utvalg i aktiviteter for barna våre, og korps er kanskje ikke alltid det mest populære. Men Vestby Skolemusikkorps håper å snu litt på denne trenden og vise at det er morsomt å spille i korps.

Derfor blir det blant annet litt storbandfølelse under søndagens konsert på folkehøyskolen, og vi kan bekrefte at det blir ordentlig lyd ut av dette. De minste vil også vise seg frem, og så er korpset veldig glad over å få besøk av Ås og Vestby Musikkorps. Her er det jo en del musikanter som har trådd sine barnesko i skolekorpset.  

Tidligere i sommer var musikantene på tur til Palanga i Litauen, og i oktober samlet musikanter og foreldre seg  sammen til festmiddag på Vestby Prestegård. Samhold er et stikkord for dette korpset.

Korpset håper at mange publikummere kommer innom, og jammen blir det noe å bite i til kaffen også.