Samspill på tvers


Published: 10.03.2015
I januar var Vestby Skolemusikkorps invitert ned til Ås Ungdomskole sammen med alle de andre korpsene i Vestby og Ås kommune.Det 
Samspill på tvers

Dette var et initiativ fra Vestby og Ås Musikkorps, samt Kulturskolene i kommunene. Det var før jurmere l at korpsene begynte å tenke på å ha en samspillhelg med alle korpsene i kommunen. Etter en god del planlegging, var helgen endelig et faktum og det var ventet at nærmer 150 musikanter og hjelpere skulle i aksjon. 

Musikantene kom fra Såner Skolekorps, Vestby Skolemusikkorps, Nordby Skolekorps samt Ås Jente- og guttemusikkorps. I tillegg spilte janitsjaren også. Det ble delt inn i grupper tilsvarende aspiranter, juniorer og ungt hovedkorps, samt senior hovedkorps. Det voldsomme snøværet gjorde nok at noen ble forhindret i å møte, men alt i alt var det en flott helg hvor musiantene virkelig koste seg og fikk spilt masse god musikk. Gode instruktører var skaffet til veie blant annet ved hjelp av Kulturskolene i kommunene. 

Så mange musikanter må også spise mat, og Asko i Vestby var veldig snille og sponset korpsene med pøler og lomper. All ære til dem. 

Helgen ble avsluttet med konsert i Ås Arbeiderkirke, og vi tror i hvert fall at alle våre musikanter var veldig fornøyde med helgens aktiviteter. Kanskje dette også inspirerer noen til å begynne å spille igjen, eller begynne i voksenkorpset? Det er jo på det rene at rekrutteringen fra skolekorpsene nok har vært litt skranten i de senere årene, men musikk er en hobby man kan ha hele livet.