Hurra for 17. mai


Published: 08.06.2012
Jammen ble det 17 mai i år også, selv om vi ikke er så mange i hovedkorpset.
Hurra for 17. mai
I år hadde korpset en liten utfordring i forbindelse med spillingen 17. mai. Vi er jo ikke så mange musikanter i hovedkorpset, men heldigvis fikk vi litt støtte og hjelp fra voksne musikanter i nærmiljøet.
Roald og Anita stilte opp på klarinett, Arne har blitt vår faste tubaist, Christina stilte opp på euphonium, Ingrid på stortromme og Marit på kornett. Roy er vår stødige fanebærer, som alltid stiller opp. I tillegg har vi våre trofaste musikanter, eller helter som Lasse Hovd liker å kalle dem. Og han har så rett - disse musikantene våre er de store heltene som øver jevnt og trutt gjennom hele året.

På en slik dag er det mange tradisjoner, og som vanlig er det flaggheising kl. 08:00 ved bautaen ved minnelunden i Vestby. Deretter var det frokost. I år var toget forskjøvet frem i tid, så vi var klare allerede 09.15. Deretter var det samme rute som tidligere, og med speideren først i toget foran korpsene, var det et flott skue på en litt grå dag. Ved sykehjemmet kom  barnehagene inn, og toget var i år som alle tidligere år, kjempelangt.

På Rådhusplassen ble det tid for taler ved ordfører John Ødbehr, og hilsninger fra vår svenske vennskapskommune Vara. Og da kom også regnet, i strie strømmer. På med regnjakker og frem med paraplyer, men folk holdt ut lenge nok til at hovedkorpset fikk spilt nasjonalsangen. Det ble også tid til en konsert med alle musikantene som sammen spilte tre marsjer. Superflinke er dem alle sammen.

Deretter var 17.mai slutt for korpsets del i år. For første gang på mange år, avsluttet vi i sentrum og lot ungene får fri til å feire 17 mai. Dette valgte vi å gjøre fordi vi har mange små musikanter, samt at vi hadde lånt inn flere voksne foreldre som vi ikke kunne holde på hele dagen. Vestby Skolemusikkorps ønsker å takke alle våre musikanter og medhjelpere for en fantastisk innsats denne dagen, og god 17. mai.